Bon Art Fashion School

Afgelopen zomer (2013) ben ik in contact gekomen met Rob Videler. Ik was bezig met het schrijven van een ondernemingsplan van mijn eigen modevakschool: Bon Art Fashion School te Zwolle. Ik vond het een taaie klus en had veel vragen. Het viel me behoorlijk tegen en er zijn heel wat uurtjes in gaan zitten. Veel nadenken, wikken en wegen, onderzoeken, uitzoeken, vragen, implementeren enz. Ik had wel het gevoel dat ik goed bezig was maar had echt iemand nodig die er van een afstand naar keek en mij wilde coachen. Alles zit tenslotte in je hoofd en krijg dat maar eens op papier. Samen met Rob heb ik het plan besproken. Hij heeft duidelijk van te voren aangegeven wat de kosten zouden zijn, wat heel prettig was. Van mijn kant kwam de vraag of we snel konden handelen, ik had een deadline te halen (financiering bij de bank en optie op een unit). In totaal hadden we 3 weken de tijd. Rob stemde er mee in. Er moest keihard gewerkt worden. Veel heen en weer mailen en telefoneren, bijstellen, aanpassen, veranderen, en nog eens een keer doorlezen zorgde er uiteindelijk voor dat ik (onder supervisie van Rob) een duidelijk en doelgericht ondernemingsplan heb geschreven. Eentje waar ik echt wel megatrots op ben! Het luisteren naar mijn vragen, de feed-back en de manier van coachen van Rob heb ik als zeer prettig ervaren. En daarnaast heb ik mijn plan mogen presenteren bij de bank. Met als eindresultaat in alle opzichten een positief “eindsaldo” ;-) Bon Art Fashion School is gestart en volop in ontwikkeling. De lessen worden inmiddels gegeven en workshops staan ingepland. Wat ben ik blij met deze creatieve uitdaging!

Belairdiner

Belairdiner is een restaurant dat begin 2016 zijn deuren opent in Leiderdorp. Het betreft een nieuw formule in de vorm van een thematische jaren 50 restaurant met een authentieke Amerikaanse keuken. Rob Videler van de Goede zaak heeft het bedrijfsplan en begrotingen gescreend en feedback gegeven. Daarna heeft hij de totale financiering bij crowdfundingsbedrijf Geldvoorelkaar.nl begeleidt. Binnen 1,5 uur was het project volgestort en de benodigde financiering rond. Het plan is er om in de toekomst meerdere vestigingen te begeleiden bij de opstart.

Beterlopenwinkel

De Goede zaak heeft in 2010 twee franchise vestigingen opgezet van de Beterlopenwinkel. In een Beterlopenwinkel wordt modisch comfortschoeisel wat geschikt is voor therapiezolen verkocht. Naast verkoop is een registerpodoloog en medisch pedicure aanwezig, zodat er een optimale begeleiding voor de cliënt is.

Naast het medische gedeelte zorgt de Beterlopenwinkel voor een 1e lijns voorziening voor klanten met voetklachten. De voeten worden opgemeten en er wordt een voetafdruk gemaakt bij een bezoek aan het bedrijf. Daarna volgt een schoenadvies, eventueel aangevuld met een doorverwijzing naar één van de andere disciplines

De Goede zaak heeft het totale traject begeleid vanaf de werving van franchisenemers tot en met het moment dat de zaak geopend is voor cliënten. Naast de genoemde bedrijven heeft de goede zaak veel andere ondernemers in diverse branches begeleid, waarvan het merendeel nog zeer succesvol is.

Blokker

Via mijn netwerk kreeg ik het verzoek om een bedrijfsplan te maken voor een franchise Blokker vestiging. Na ontvangst van de basis gegevens heb ik het totale bedrijfsplan gemaakt. Dit mbv diverse informatiebronnen. Nadat de klant nog wat kleine wijzigingen had aangebracht heb ik het totale plan met aanverwante documenten ingediend bij de bank. Na overleg met de desbetreffende accountmanager is de aanvraag ter fiattering voorgelegd aan de financieringscommissie, waarbij de er een goedkeuring werd afgegeven, zodat klant kan starten.

Zonder het bedrijfsplan zou dit niet gebeurd zijn.

Naast de genoemde bedrijven heeft de goede zaak veel andere ondernemers in diverse branches begeleid, waarvan het merendeel nog zeer succesvol is.